Stadsecoloog320
gallery/fb-icon

 

 

Natuurcafé Lelystad

 

Het Lelystads Natuurcafé

Zin om eens in een informele sfeer bij elkaar te komen en te praten over natuur, ideeën en ervaringen uit te wisselen en misschien ook wel met elkaar soorten op naam brengen? Wat is daar een mooiere gelegenheid voor dan een natuurcafé?

Wat is het Lelystads natuurcafé?
Het is een gezellige avond voor en door natuurliefhebbers. Het is vooral niet een avond alleen maar luisteren naar een lezinghouder. Er wordt per avond een thema gekozen. Als inleiding op het thema wordt iemand gevraagd wat te vertellen over het onderwerp. Dit is dan iemand die veel weet over het onderwerp en ook Lelystad goed kent. De toelichting duurt ca. een half uur en begint niet precies om 20.00u.
Zowel voor als na de inleiding is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over natuur in Lelystad, over het onderwerp of samen dieper in het onderwerp te duiken. De nadruk ligt op onderling contact en gezelligheid.
In de maanden mei tot en met september zoeken we een leuke locatie buiten op.

Voor wie?
De avonden zijn toegankelijk voor iedereen die ‘iets’ met natuur heeft. De toegang is dus niet beperkt tot leden van natuurverenigingen.

Locatie en toegang:
Om het voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken is gekozen voor een centrale plek in de stad, namelijk de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein. Deelname is gratis, maar we reken er op dat iedereen iets te eten of te drinken meeneemt.

Wanneer:
In principe 3e vrijdagavond van de maand, 20.00u – 22.00u (uitloop tot 23.00u).